Coulisse Hoogwaterkeuken

De Basis

In Maart 2020 brachten wij als eerste in Nederland een unieke, productierijpe en leverbare circulaire keuken op de markt onder de naam Coulisse.

We werden tijdens de presentatie van ons concept al meteen geconfronteerd met het feit dat ons revolutionair ontwerp, zei het op een minder bruikbare wijze, door anderen gekopieerd werd. Voor ons echter het bewijs dat wij over een goed concept beschikten en een reden om in alle rust voort te borduren op de door ons ingeslagen weg.

Onze standaard keukenunit, door ons bedoeld voor de woningbouwmarkt is inmiddels een begrip geworden.

Wij hebben in de tussentijd echter niet stil gezeten en ons programma aangepast met nieuwe vondsten.

We zijn heel trots te kunnen melden dat  wij in november de eerste made to measure opstelling van een Coulisse in de meest luxe vorm, uitermate geschikt voor de private keukenmarkt, kunnen gaan installeren. We zullen daar t.z.t. nader uitgebreid over berichten.

“Waar het gouden beeld in ‘t zonlicht staat
Op hoogen torentrans
De Maas met Roer vereenigd gaat
In lichten golvendans”

Een paar strofen uit het Roermondse volkslied

De Wateroverlast

Ons atelier bevindt zich midden in dit overstromingsgebied van Maas en de Roer, waar het in juli 2021 voor de zoveelste keer weer mis ging. Wij weten dus uit ervaring wat de dreiging en daarop volgende ellende van een overstromingen betekent.

In de toekomst zijn de verwachtingen dat deze problemen steeds vaker zullen optreden, hetgeen iedere keer weer tot hoge schades etc. zal leiden.

Wij zijn bekend en hebben ervaring met de  problemen om binnen korte tijd zoveel mogelijke interieuronderdelen etc. in veiligheid te brengen.

De keukeninrichting vormt hier echter een struikelblok, daar het gebezigde materiaal, de apparatuur etc. niet waterbestendig is.

Het feit dat de gehele keuken bestaat uit aan elkaar gemonteerde kasten en in de meeste gevallen aan de muur bevestigd is, vormt het probleem dat deze bij calamiteiten dan ook niet te verwijderen is.

Dit betekent een hoop ellende, terugkomende schademeldingen bij verzekeringsmaatschappijen, alsmede een belasting van de afvalberg en het milieu.

De Uitdaging

Dit bracht André Denessen, als ontwerper van de Coulisse en ook bewoner in het onderhavige gebied, op het idee om het Coulisseconcept opnieuw terhand te nemen en uiterst geschikt te maken voor de risico’s in overstromingsgebieden.

Wij hebben vooruitlopend daarop reeds in Augustus 2021 de domeinaam www.hoogwaterkeuken.nl gedeponeerd, waaruit ook hier weer onze voortrekkersrol blijkt, welke we zullen blijven vervullen met steeds nieuwe innovaties.

Doordat de Coulisse reeds in de basis bestond uit een gepoedercoat stalen frame was dit ook het concept om op verder te borduren, mede gezien het feit dat de standaard uitvoering in zijn geheel al binnen anderhalf uur kan worden gemonteerd / gedemonteerd.

De Oplossing

Vanaf heden worden alle Coulissekeukens vervaardigd met een frame van  roestvrij staal. Dit frame hoeft niet verwijderd te worden en kan na het vallen van het water gewoon worden gereinigd met schoon water en zeep. De bekleding, lades, en apparatuur kan op een eenvoudige wijze binnen luttele tijd gedemonteerd  en veilig gesteld worden voor het wassende water en na de rampspoed weer worden gehermonteerd.

Onze standaard uitvoering en nu ook een kien ontworpen made to measure uitvoering kan zelfs compleet in units verwijderd worden, inclusief de gemonteerde apparatuur. Deze keuken wordt, geheel naar de wensen van de opdrachtgever, uitgevoerd in een compositie van vrijstaande/ solitaire elementen, wel of niet onderling gekoppeld en dus, door ons bekend systeem, zonder hinderlijke vaste wandmontages.

De exacte vervanging van een bestaande keuken qua indeling en opstelling behoort  ook zonder meer tot de mogelijkheden.

Alles wordt in ons atelier ontworpen en tot in de finesses uitgedetailleerd en dat voor een prijs die zeker niet hoger ligt dan in de reguliere keukenmarkt.

De Keukenmarkt

Al onze keukens kunnen wij produceren en leveren in uitvoeringen voor ieder marktsegment ;

Woningbouwmarkt, vakantieparken, particuliere verhuurmarkt, echter ook de particuliere keukenmarkt.

Wij kunnen zowel in series produceren als ook particuliere unicaten vervaardigen volgens separaat ontwerp.

De Realisatie

De eerste Coulissekeukens in deze hoogwateruitvoering, we noemen dit ons type … NOAH… zijn inmiddels in opdracht genomen en worden voor het einde van het jaar reeds gemonteerd. We zullen u verder op de hoogte houden.

Wij zijn gaarne bereid u schriftelijk van meer informatie te voorzien, als ook in een persoonlijk gesprek met u de specifieke mogelijkheden, van ons concept voor uw project(en) toe te lichten.

Stuur ons gerust een mail of neem telefonisch contact met ons op. Wij staan voor u klaar.

Info@atelier-denessen.com

Tel. 0475 310820 of 0653186956

Hoe werkt Coulisse?

Al onze keukens worden opgebouwd middels ons geristreerde modulaire frame model.

Door deze opzet is een Coulisse eenvoudig te transporteren, monteren, en onderhouden.

In de video hieronder kunt u zien dat een Coulisse in een mum van tijd kookklaar is.

Sleutels tot succes

Modulair

Frame

Door ons geregistreerde framesysteem zijn onze keukens modulair en kunnen eenvoudig afwijkende oplossingen gecreëerd worden.

intelligent

Ontwerp

Door de intelligent opzet van onze keukens, is de keuken eenvoudig te transporteren en staat deze binnen 1 uur als een huis.

Tevens zijn er géén bijkomende kosten voor sloop- en tegelwerk.

Duurzaam

Circulaire materialen

Een Coulisse is opgebouwd met minder en uitsluitend circulaire materialen.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Neem contact met ons op

info@atelier-denessen.com
Roersingel 2a 6041KX Roermond
+31 (0) 475-310820