Geluid speelt een belangrijke rol in de beleving van onze omgeving. We maken gebruik van onze oren, niet alleen voor oriëntatie, herkenning en communicatie, maar ook voor het luisteren naar muziek of zelfs stilte.

Het ontwerp van de gebouwde omgeving, heeft voor een zeer groot gedeelte invloed op hoe wij geluid ervaren.
Helaas houdt men vaak geen rekening met akoestiek bij het maken van een ontwerp en komt men bij afronding van de bouw vaak voor verrassingen en problemen te staan die dan leiden tot aanpassingen en hogere kosten.

Daarom maakt Atelier Denessen in samenwerking met de opdrachtgever en akoestische adviseurs vanaf het begin een ontwerp dat o.a. d.m.v. het gebruik van de juiste materialisering voldoet aan akoestische eisen zonder in te boeten aan architectonische kwaliteit.

 

Vooral in de huidige “Less is more”ontwerpen doen akoestische problemen zich vaak voor. Ook hier geven wij een advies op maat en kunnen we deze problemen oplossenzonder het bestaande ontwerp geweld aan te doen.

Pin It on Pinterest

Share This